Translate

Verhuur

BOTENVERHUUR – DOMMELAFVAART

De Neerpeltse Watersport Club biedt je de mogelijkheid om het mooiste gedeelte van de Dommel tussen Neerpelt en Valkenswaard per kano of kajak af te varen.

  • De afvaart van dit smal kronkelend riviertje is ongeveer 15 km lang en de vaartijd is circa 5 uren, eventuele rustpauzen niet meegerekend.
  • Er kan ingestapt worden aan de instapplaats die zich bevindt in de Tussenstraat te Neerpelt.
  • Voor het instappen geven we je een korte praktische initiatie en dan kun je op tocht doorheen 3 prachtige natuurgebieden op weg naar de Venbergse molen te Valkenswaard.
  • Er zijn onderweg verschillende rustplaatsen met aanlegsteiger voorzien.  Indien je een korter traject verkiest is het mogelijk om na afspraak ook hier je tocht te beëindigen of te starten.
  • Let op: Afval kan onderweg niet worden achtergelaten maar dient te worden meegenomen naar de aankomst. 

Aangekomen aan het prachtig terras van café-restaurant “de Venbergse molen” kun je het materiaal achterlaten aan de overkant van de weg op een speciaal voorzien terrein.  Je kan je dan omkleden in de kleedkamers die zich aan de achterkant van het molenhuis bevinden.

De NWC zorgt zelf voor het ophalen van de boten in Valkenswaard of op een andere uitstapplaats.

In principe staan de deelnemers na de afvaart zelf in voor de terugkeer naar de startplaats.  Er kan best vooraf een auto op de aankomstplaats inValkenswaard geplaatst worden.  Het vervoer van de bestuurders van de auto’s kan eventueel door ons voor of na de afvaart geregeld worden.

Fietsen kunnen gratis naar de aankomstplaats gebracht worden.

Indien gewenst kunnen de deelnemers begeleid worden door ervaren monitoren (de minimumgrootte van de groep bedraagt in dat geval 8 personen).

Op aanvraag worden gratis zwemvesten ter beschikking gesteld.

De Neerpeltse Watersport Club (NWC) kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de eventuele schade die de huurders tijdens het verhuur kunnen lijden.

De opstapplaats is gelegen in de Tussenstraat in Neerpelt. Indien u van Hasselt komt volgt u de Noord-Zuid verbinding (N74) tot u over het kanaal rijdt. Daarna neemt u de afslag “Grote Heide” (N71). Vervolgens neemt u de eerste straat rechts, na 50 m aan uw linkerkant bevindt zich de opstapplaats.

Komt u van Nederland, dan volgt u de N74 tot aan de afslag “Grote Heide” (N71). Vervolgens neemt u de eerste straat rechts, na 50 m aan uw linkerkant bevindt zich de opstapplaats.

Reserveren / Tarieven

Huur kano of kajak (inclusief paddel, zwemvest en ophalen boot)

Eénpersoonskajak : € 15

Twee-, driepersoons canadese kano : € 30

Er worden gratis zwemvesten en waterdichte tonnen ter beschikking gesteld.
Informeer naar onze groepskortingen voor scholen, jeugdgroeperingen,…

Reserveren : +32(0)479/ 59.91.28

Moesten we niet bereikbaar zijn onze excuses!

Voor reservatie best bellen tussen 08.00-10.00 of tussen 16.00-18.00

We proberen up to date info te verschaffen ivm beschikbaarheid via onze Facebook pagina:

https://www.facebook.com/Dommelafvaart-Neerpeltse-watersport-club-144335579108202


Gelieve het aantal boten en boottype tijdig te reserveren. Voor groepen van minder dan 10 personen worden vaste vertrekuren voorzien om 10:30 uur en 12:30 uur. Voor groepen vanaf 10 personen kan een ander vertrekuur in overleg bepaald worden.

ENKELE NUTTIGE TIPS :

  • Pas je kleding aan de weersomstandigheden aan.
  • Reservekleding of een picknick kan eventueel in een dicht plastic zak in de boot meegenomen worden.
  • Stap enkel uit bij de daarvoor voorziene rustplaatsen en laat geen vuil achter maar voorzie om het mee te nemen naar de aankomst.